wettelijke opzegtermijn
concurrentiebeding
Let op dit is een voorbeeld concurrentiebeding. Het opstellen van een concurrentiebeding is altijd maatwerk. Voorbeeld concurrentiebeding motivering tijdelijke arbeidsovereenkomst. Is een arbeidscontract voor bepaalde tijd afgesproken? Dan mag een concurrentiebeding alleen bij zwaarwegende bedrijfs of dienstbelangen. Je moet schriftelijk goed uitleggen waarom een concurrentiebeding nodig is. Doe je dit niet dan kan het beding de prullenbak in. Dit geldt ook als de schriftelijke motivatie van een concurrentiebeding onvoldoende is onderbouwd. De noodzaak voor het expliciet opnemen van een concurrentiebeding ligt in de bescherming van. bedrijfsgevoelige informatie over aanvullen of. de technologische veranderingen c.q. verbeteringen binnen de organisatie en dan met name het benoemen productieproces.
leeftijdsdiscriminatie
Opzegtermijn Ondernemersplein.
Dan moet uw eigen opzegtermijn minstens 2 keer zo lang zijn. De opzegtermijn voor uw werknemer mag nooit langer zijn dan 6 maanden. U mag zelf afspraken maken over uw opzegtermijn. Wilt u een kortere opzegtermijn dan uw wettelijke opzegtermijn? Lees Hier Verder
hoffmann bedrijfsrecherche
Opzegtermijn bij ontslag: wat is de opzegtermijn bij ontslag? Meer info!
De opzegtermijn voor zowel de werkgever als de werknemer bedraagt drie maanden. Omdat deze bepaling niet is toegestaan, hoeft de werknemer zich hier ook niet aan te houden. Voor deze werknemer geldt daardoor de gewone wettelijke opzegtermijn van een maand. Verder Winkelen
personeel
Opzegging abonnementen lidmaatschappen consumenten.
Sinds december 2011 is het voor consumenten eenvoudiger om abonnementen op te zeggen. Dit is het gevolg van de inwerkingtreding van de Wet van Dam. Afhankelijk van het type abonnement geldt een wettelijke opzegtermijn van maximaal n of drie maanden.
koelklimaattechniekwebwinkel.nl
Opzegtermijn werkgever De werkgever heeft een opzegtermijn bij ontslag.
De wettelijke opzegtermijn is als volgt opgebouwd. Korter dan 5 jaar in dienst betekent een opzegtermijn van 1 maand. Tussen de 5 en 10 jaar in dienst dan is de wettelijk opzegtermijn 2 maanden. Tussen de 10 en 15 jaar in dienst dan is de wettelijk opzegtermijn 3 maanden.
skihellm
Opzegtermijn bij ontslag Ontslag Rijksoverheid.nl.
U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Ontslag Opzegtermijn bij ontslag. Zoek binnen Rijksoverheid.nl Zoek. Opzegtermijn bij ontslag. Bekijk welke opzegtermijn voor u geldt bij ontslag. Uw opzegtermijn hangt af van de duur van uw contract. En of u nog in uw proeftijd zit.
Wettelijke opzegtermijn.
Vakantiedagen vrije dagen. Wettelijke opzegtermijn artikel 7672: BW. Wettelijke opzegtermijn artikel 7672: BW. Burgerlijk Wetboek Boek 7 Artikel 672. Opzegging geschiedt tegen het einde van de maand, tenzij bij schriftelijke overeenkomst of door het gebruik een andere dag daarvoor is aangewezen.
Hoe lang is de opzegtermijn van de werknemer?
Van de wettelijke opzegtermijn voor de werknemer mag schriftelijk worden afgeweken. Als in afwijking van de wettelijke opzegtermijn schriftelijk een andere opzegtermijn is overeengekomen voor de werknemer dan geldt die andere opzegtermijn, tenzij die opzegtermijn in strijd is met de wet.
Afwijken van wettelijke opzegtermijn mag onder voorwaarden HR Praktijk.
6 mei 2015. Afwijken van wettelijke opzegtermijn mag onder voorwaarden. De wettelijke regeling over de opzegtermijn is eenvoudig: de opzegtermijn voor de werknemer is altijd één maand, en voor de werkgever is de lengte afhankelijk van de duur van het dienstverband.

Contacteer ons